Grillar

Att grilla känns nästan som ett grundläggande mänskligt behov, det är kanske framförallt på vårvintern och sommaren som alla vill grilla men man kan ju faktiskt grilla året om. Och för att inte tröttna på grillat går det att variera det man grillar i oändlighet. En personlig favorit är att grilla paprika med vitlök. När man ska köpa grill är det viktigt att tänka på hur man har tänkt använda den, behövs grillgaller och i så fall vilken sort, ska det vara en terrassvärmare eller kanske något enkelt med en grillställning.   

När mörkret kommer krypande in på husknuten och temperaturen börjar sjunka framemot hösten kan en snygg designad grill från Aduro skänka både värme och göra det mysigt i trädgården eller på uteplatsen. Vi på Gardenhome garanterar att du kommer vilja stanna ute ytterligare en stund och njuta av de dansande lågornas magiska uppvisning i mörkret.

Oavsett om du ska köpa grill för att använda på din balkong, trädgård eller sommarhus så är vi säkra på att det kommer att bli din nya favoritplats under många sena kvällar flera år framöver. En vedeldad grill ger till skillnad från en gasol eller kolgrill ifrån sig både det mysiga knäppandet i träet som kolgrillar saknar och den trevliga doften som vi uppskattar så mycket.

Ved att elda med

Vi rekommenderar att du eldar med björkved, eftersom det sprätter mindre gnistor än barrträd som tall och gran. Dessutom har björkved en högre energiåtergivning och sprider därför mer värme omkring sig och brinner dessutom inte slut lika fort. Så förläng grillsäsongen även över vintern tillsammans med dina nära och kära medan ni kryper ihop runt er grill inlindade i filtar och med grillpinnar i händerna.

För både barnen och de andra vuxna kommer verkligen att uppskatta en avslutande korvgrillning efter en fartfylld dag i pulkabacken. En vedeldad grill är omistlig, oavsett om du vill ha din eldstad för långa och mysiga barbecues med vännerna och ett glas vin, eller bara för att förlänga de sena höstkvällarna i trädgården.

Troligen kan du hitta just den grill som bäst passar just dina behov hos oss på Gardenhome. Vi har även ett brett utbud av komplement som grillgaller, grillställning och andra tillbehör. Din grill kan lika gärna fungera som en portabel eldstad som du kan flytta när det behövs. Kanske blir ni ett sort sällskap som inte får plats på uteplatsen? Då är det bara att bära ut grillen på gräsmattan tillsammans med de övriga utemöblerna.

En grill från Aduro är dessutom lika mycket en vacker inredningsdetalj som ett redskap för matlagning. När du har bjudit in dina vänner för en trevlig grillkväll så kommer de till att börja med knappt att lägga märke till alla förberedelser och uppdukning som du har gjort tidigare under dagen. Deras blickar kommer kanske först att fastna på din nya grill!

Specialmaterial för att hålla och avleda värme

Aduros grillar och terrassvärmare tillverkas av ståltypen Corten som är synnerligen lämplig för utomhusbruk. Den rostar inte sönder utan får istället en vacker rödbrun oxidbeläggning efter ett par månader. Materialet Corten är speciellt framtaget för att klara hetta och reflektera värme. Det gör att grillarna från Aduro är mer brandsäkra än vanliga grillar så du kan på så vis placera din grill närmare husväggar, staket och växter utan risk för brand. Använd dock alltid sunt förnuft och var försiktig när du placerar en grill nära värmekänsligt material. Därför rekommenderar vi att du helt enkelt känner med handen på det som finns i närheten av grillen för att avgöra om det absorberar för mycket värmestrålning eller inte.

Grill och terrassvärmare är konstruerade för att den största delen av värmen som genereras ska spridas genom grillens öppning för att både ge en maximal hemtrevlighet och mysfaktor men även för att undvika olyckor då grillarna ofta placeras i anslutning till fasadväggar på uteplatser etc.

Det gör dessutom att värmeförlusten blir minimal eftersom stålet inte absorberar värme som sprids åt andra sidor än den som har en öppning. Gjutjärn är ett exempel på ett järn som sprider värmen i samtliga riktningar och därför främst lämpar sig för fristående kaminer och inte för värmekällor som står nära exempelvis väggar eller liknande.

Hos oss på Gardenhome hittar du även eldstadsunderläggen i galvaniserad plåt som skyddar ditt golv mot glöd som råkat tappas. Om grillen ska placeras på gräs eller trä är det alltid rekommenderat att placera den på ett underlägg för att minska brandrisken så att du slipper olyckor. Hos oss hittar du även grillgaller och grillställning till din grill eller terrassvärmare. 

Grilla – grill, terrassvärmare & grillgaller | Gardenhome

Grilla hemma! Hos oss kan du köpa grill, grillgaller och terrassvärmare. Vi har även praktiska och snygga grillställningar. Besök oss idag, välkomna!

Grillar

Betyg på guiden: