Skydda dina kläder när du lagar mat eller jobbar med ett snyggt skinnförkläde bäst i test som bara blir vackrare med varje användning.

Kaffet är klart och det står varmt på bordet i en vacker termoskanna. Det är smart att ha termoskannan för tillfällen då fler vill få het dryck samtidigt. Vi har tagit en titt på termoskannor bäst i test och tar här upp deras egenskaper. Välj den som passar dig och ditt hem allra bäst!

Stelton EM77: ✅ Bästa val

Stelton EM77

 • Höga betyg på Bagaren & Kocken

Vill du ha en klassisk form i modern tappning är Stelton EM77 ett säkert val. Inte bara för att den ser ut så som du tänker dig en termoskanna. Den har också en glasinsats som går att byta om den skulle gå sönder. Mycket smart för glasinsatser kan gå sönder och då är det trist att inte kunna fortsätta med samma fina kanna.

Tipp-locket kommer att öppnas när du häller från kannan och stängs sedan igen. Det gör att värmen hålls på ett effektivare sätt. Det här kan beskrivas som en termoskanna bäst i test helt enkelt för att användare ger den höga betyg.

Det är särskilt den goda värmehållningen som hyllas. Att designen sedan är klassiskt skandinaviskt är förstås ett stort plus. Med det smarta locket kan du lätt använda denna kanna hemma eller då du ger dig ut på picknick.

Viktiga egenskaper

 • 1 liter kapacitet
 • 30 cm hög
 • 10,5 cm diameter
 • Glasinsats går att byta ut
 • Vipplock
 • Skruvlock

Tiger Termoskanna 1L PXM: ✅ Bästa Premium

Tiger Termoskanna 1L PXM

 • Höga betyg på Bagaren & Kocken

Designen är liten och behändig och det är perfekt när du ska ta den varma drycken med dig ut i trädgården eller ännu längre bort. Tiger PXM är en populär termoskanna som är gjord för att hålla värmen på drycken länge.

Utsidan av kannan är av plast och insidan erbjuder en glasinsats. Du kan välja mellan olika färger som vitt, svart och skinande silver. En fördel med Tiger termoskannorna är att de testas noga på fabrik innan de skickas ut till butik. Varje individuell kanna har testats och det ökar chansen för att du får en produkt som fungerar som den ska.

Det här är ett bra val för dig som ha något som är snyggt, behändigt och prisvärt. Kannan rymmer 1 liter och det bör räcka alldeles utmärkt för en familj som får besök av vänner eller möter andra kaffesugna i parken på en picknick.

Viktiga egenskaper

 • 1 liter
 • Glasinsats
 • Testad på fabrik
 • Finns i flera färger
 • Smart skruvlock

Eva Solo Termoskanna: ✅ Bästa Professionella

Eva Solo Termoskanna

 • 4 av 5 stjärnor på Kitchentime.se

Formen är lite annorlunda och påminner om en karaff. Men istället för vin eller kall dryck kommer det ut rykande het dryck från Eva Solos Grey termoskanna. Designen är mycket snygg men också funktionell.

Du kan använda denna termoskanna för kaffe, både brygg- och snabbkaffe, såväl som för te. Faktum är att pipen har plats för Eva Solos tesil. Det gör det enkelt att ordna med te. Ett tips kan dock vara att ha en Grey termoskanna för te och en för kaffe för att inte få konstig smak på teet. Termoskannan finns i flera olika färger vilket gör det lätt att hålla ordning på vilken kanna du använder för vad.

Hällkragen har formats med ett särskilt patent som gör att det inte droppar. Det är något du kommer att uppskatta då det ska serveras kaffe på den fina sommarduken!

Viktiga egenskaper

 • 1 liter
 • Droppfri
 • Finns i flera färger
 • För bryggkaffe
 • För snabbkaffe
 • Med plats för tesil

Guide – Välj den bästa termoskannan

De allra flesta får då och då behov av en riktigt bra termoskanna. Det här är ett köksredskap som vi använder inomhus till vardags och fest såväl som då vi ger oss ut för att njuta av mat och dryck utomhus.

För att hitta den bästa termoskannan gäller det att du är väl medveten om vilka krav du kan ställa. Idag kan du få design och funktion som gör att drycken håller sig het och smakar som önskat när det blir dags för servering.

Här är det viktigaste punkterna att komma ihåg när du ska köpa termoskanna.

Lång värmehållning är ett måste

Vi ska alltid komma ihåg att huvudsyftet med en termoskanna är att hålla drycken varm länge. Tanken är ju att du ska kunna förbereda kaffe eller te och sedan ha detta klart när folk blir sugna. Det kan innebära att du häller på kaffet i kannan innan en middag går igång för att sedan servera någon halvtimme eller timme senare.

Om du ska ut på picknick med termoskannan kan du behöver mer tid än så. Betänk hur du kommer att använda kannan och välj den som är känd för att ge lång värmehållning. Ett känt tips för att få drycken att hålla sig varm lite längre är att förvärma kannan. Du fyller den med hett vatten innan du häller på kaffe eller gör te i den.

Smidig användning

Det bör vara enkelt och smidigt att använda en kanna. Det finns flera olika saker som kommer att påverka användningen. 

Några av dessa är:

 • Formen på kannan – Handtaget bör vara enkelt att greppa och det får inte bli för tungt. Om du köper en enorm termoskanna kanske du tycker att den blir för tung att hantera. En liter är rimlig kapacitet som gör det lätt att servera när kannan är full.
 • Lock – Lockets design är också något som får betydelse för användning. Ta en titt på hur det är utformat och hur du öppnar.
 • Pip – Pipen påverkar hur själva upphällningen fungerar. Det bör vara en pip som är formad för att undvika spill. Kanske finns det en anti-dropp funktion. Ta också reda på om pipen är en väg ut för värme som kan smita ut från kannan.

Design som du tycker om att se på

Det här är också något som du bör betänka. Servering med termoskanna är ju något som talar till flera sinnen. En vacker kanna är härligt att ha på bordet. Du kan inte läsa dig till denna bit i artiklar om termoskannor bäst i test.

Här gäller det att du tar en titt på bilder och kanske ser en film som presenterar termoskannan. Du känner direkt om du tycker att det rör sig om design som du gärna ställer ut på matbordet eller på uteplatsen för att bjuda gästerna på kaffe på maten.

Det är helt okej att välja termoskanna med magkänslan. När du har kontrollerat att kannan har alla funktioner som du behöver är det bara att gå på den där känslan. Då får du en termoskanna som ger dig lust att servera het dryck till fler ofta!

God hållbarhet är också smart

Du bör också tänka framåt. En billig termoskanna som inte håller hög kvalitet kan vara slöseri på pengar. Om den inte fungerar som den ska och snart går sönder måste du ju köpa ny termoskanna igen.

Om du däremot satsar på hög kvalitet kan du får den bästa termoskanna du någonsin har haft. Den kan användas år ut och år in utan att du tröttnar på den. Det finns också modeller som har insatser som är utbytbara. Om glaset skulle gå sönder är det bara att byta ut just den delen. Det kan vara ett bra stöd när du känner att kannan i övrigt är i mycket gott skick.

Plastkannor behöver inte innebära sämre hållbarhet än de som är av andra material. Men tänk på att ditt färgval kan påverka hur länge kannan ser fräsch ut. Vit plast som repas kan ganska snart börja se lite trist ut. Då kan en svart modell eller en blänkande stålkanna bli ett bättre val.

Frågor och svar Termoskanna

Hur fungerar en termoskanna?

En termoskanna har två väggar där det är ett vakuum emellan. På så sätt kan innehållet i den inre behållaren hålla värmen eller kylan ganska länge.

Hur länge håller värmen i en termoskanna?

Det kan variera ganska mycket mellan olika modeller hur länge värmen håller. De flesta håller värme i många timmar, allt från 12 – 45 timmar.

Hur får man termoskannan att hålla värmen bättre?

I de fall det känns som om termoskannan inte håller värmen kan det bero på att man använder den på fel sätt. Är det så att man bara fyller termoskannan till en viss del så kommer vätskan inte att kunna hålla värmen lika bra och lika länge som när kannan är fylld 80 – 100%. Fyller man den mindre än så bör man fundera över att köpa till en mindre variant som kan fyllas upp helt i stället.

Kan man förvärma termoskannan med kokande vatten?

Oberoende tester visar att det blir en ytterst liten skillnad på att förvärma termoskannan.

Fungerar termoskanna för att hålla dryck kall?

Termoskannor är minst lika bra, om inte bättre, på att hålla dryck och annan vätska kall. Perfekt för att ha med något svalkande på stranden under varma sommardagar.

Går det att värma upp mat i en termoskanna?

Ja, framför allt i en termos, men även i en termoskanna kan man exempelvis värma upp korv i varmt vatten. Det är smidigt att ta med sig en termos med korv på exempelvis en utflykt men det ska helst inte vara för varmt som 100 grader när man lägger i korven eftersom skinnet då kan spricka.

Hur rengörs en termoskanna bäst?

Även om man sköljer ur kannan efter varje användning bildas det lätt en beläggning på insidan. Det kan vara svårt att få bort med bara diskmedel. Ett trick är att fylla på med varmt vatten och någon sked bikarbonat så att det står och bubblar en liten stund. Sedan kan man diska ur termoskannan som vanligt.

Betyg på guiden:

4.3/5 - (7 votes)