Med en kaninbur som har hyllats av användare får din kanin en bostad som främjar hälsa och som gör det riktigt roligt att ha en kanin.

Kaniner är mysiga djur men de måste bo bra för att må bra. Det är alltså viktigt att investera i en kaninbur som ger kaninen det stöd som den behöver. Det gäller att tänka på att kaninen behöver gott om plats och områden för olika behov som till exempel en låda för toalettbesök.

Om det ska bo fler kaniner i buren, och så blir det ofta, är det också viktigt att de alla får plats. Tänk på att städningen blir enklast då buren har en form som gör det lätt för dig att komma åt. Moderna kaninburar är byggda med tanke på kaninernas naturliga behov och praktisk användning av bur.

Kaninburar vi rekommenderar 

Här är kaninburar som har fått fina recensioner och som har flera viktiga fördelar. Välj kaninbur med tanke på användning såväl som budget. Glöm inte bort att kaninen inte kan vara i buren dygnet runt. Den måste få komma ut och skutta varje dag för att fortsatt vara en glad och frisk Stampe!

Alla Kaninburar

Ferplast Vital 120

#1 Ferplast Vital 120L

Till Butik - Zooplus.se

Sammanfattning: En rymlig kaninbur i två våningar med gott om plats att springa och busa. Det följer med en hel del grundutrustning som en trästege, två dricksflaskor, två foderskålar, två höställningar och ett hus.

Ferplast Vital 120L är utrustad med hjul så att buren går att flytta enkelt. Buren öppnas med gallerdörrar som gör att hela framsidan öppnas upp vilket gör det lätt att nå kaninen.

Viktiga egenskaper

 • Två våningar
 • Många tillbehör
 • Med hjul för enkel förflyttning
 • Hela framsidan kan öppnas med gallerdörrar
 • Mått 120 x 60 x 116 cm
Trixie Natura Luxury

#2 Trixie Natura Luxury

Till Butik - Zooplus.se

 • Bästa mellan av GardenHome.se

Sammanfattning: En exklusiv och rymlig kaninbur med utegård. Trixie Natura Luxury är tillverkat av högkvalitativt trä som är betsat och buren har ett kaninstall med sadeltak som är belagt med ett vinter- och väderbeständigt takpapp. I taket finns extra utrymme för tillbehör eller ytterligare isolering för att kunna användas som utebur.

Buren är lätt att montera och rengöringen blir enkel med en utdragbar låda med en plastbricka. En utegård finns under stallet och är ansluten till huset genom en ramp och en skjutdörr.

Viktiga egenskaper

 • Av behandlad, högkvalitativ furu
 • Utegård
 • Kan användas både inne och ute även under vinter
 • Lätt att rengöra
 • Mått 151 x 107 x 80 cm
Ranch XXL Kaninbur

#3 Ranch XXL

Till Butik - Zooplus.se

 • Bästa special av GardenHome.se

Sammanfattning: Ranch är en fin kaninbur att se på. Det här är ett kaninstall som kan fungera bra för andra små gnagdjur som till exempel marsvin. Buren är stabil och står på fötter. Det är en stor fördel för kaniner som ska bo utomhus året runt. Med höjden över marken är det lättare att hålla buren varm och ren från fukt.

Sovrummet är väl skyddat och ger kaninerna en bra plats att dra sig tillbaka på. Den här buren har rum för mer än en kanin åt gången. Med dörrar framtill och ett tak som går att lyfta är det enkelt att komma åt. Det är bra då du behöver göra rent och då du vill plocka ur kaniner för lite utom-burs-aktivitet.

Bottenplattorna går att dra ut. Det kommer väl till pass då du ska göra rent. Det går snabbt och är enkelt att få buren ren tack vare den smidiga formen. Det går att komplettera det här kaninstallet med en utomhushage. Det är också att rekommendera då alla kaniner behöver mer motion än vad buren ger utrymme för.

Viktiga egenskaper

 • Väl tilltagen storlek
 • Plats för fler kaniner
 • Utan ramper
 • Plast-fötter
 • Uppfällbart tak
 • Enkel montering

Guide – Välj rätt kaninbur

Det du ska tänka på när du väljer kaninbur är i huvudsak två saker:

 1. Kaninens väl – Det är viktigt att buren har de egenskaper som gör att kaninen kommer att trivas i den.
 2. Enkel hantering – Det här är också för kaninens väl. När du kan sköta buren på rätt sätt kommer kaninen att må bra av detta.

Sedan finns det förstås mer att se på. Olika kaninburar kan ha olika finesser. Du bör till exempel tänka på var kaninburen ska stå. Om den enda plats som finns för den är en vind- och väderpinad plats är det inte dumt att satsa på en isolerad bur som ger kaninen en säker och varm burmiljö.

För att hitta rätt kaninbur kan du ställa dig några frågor. Svaren på dessa kan guida dig i rätt riktning. Sedan är det förstås en fördel att satsa på en kaninbur som har fått bäst i test och som rekommenderas av andra användare. Precis som de kaninburar som vi nämner här ovan!

Frågor och svar om kaninburar

Här är några vanliga frågor om kaninburar som kan hjälpa dig att hitta rätt modell till dina kaniner.

Var kan jag köpa en kaninbur?

Det finns kaninburar i vanliga djurbutiker men utbudet är ofta begränsat om du köper lokalt. Då är det smidigare att välja en webbutik med olika märken och modeller. Det gör det lättare för dig att hitta precis rätt variant för ditt hem och dina husdjur.

Hur ofta behöver man städa i kaninburen?

Du bör hålla ordning i buren och städa lätt varje dag. Plocka bort färsk mat som inte har ätits upp och ta bort spill dagligen. Städa sedan mer grundligt en gång per vecka. Det här är viktigt att tänka på innan du köper kaninburen. Den bör nämligen ha en design som gör det lätt att städa lätt varje dag och sedan mer djupgående en gång per vecka.

Var går kaninen på toaletten?

Kaniner kan bli rumsrena. I varje fall honor som har ett mindre behov av att märka revir. För att få kaninen att använda en toalettlåda bör du placera den i närhet till maten. Kaninen gör oftast sina behov då de äter. Det också viktigt att se till att toaletten har en lukt av urin för då kommer kaninen att förstå vad den är till för. Välj en kaninbur som gör det lätt för dig att ordna med toalettlåda direkt under den plats där kaninerna äter. Se också till att du enkelt kommer åt den här lådan för regelbunden rengöring. När det finns kaninungar i buren kan det förstås bli spill precis överallt. Då är det extra viktigt att du kan komma åt så att det inte blir blött och smutsigt i hela buren.

Hur får man upp en kaninbur från golvet?

Men ben, men varje kaninbur är inte gjord för att stå över marken på detta vis. Det är mycket viktigt att en bur som lyfts från marken står stadigt. Om inte kan buren bli en dödsfälla för kaninerna. Allra bäst är att köpa en bur med över mark-konstruktion. Den kommer att stå stabilt och är ofta gjord för att klara av utomhusklimatet.

Vad har man i kaninburen?

I en kaninbur ska det finnas plats för kaniner att dra sig tillbaka och sova. Det här bör vara en plats som är ostörd. De ska också ha nivåer för kaniner behöver röra på sig upp och ner. Det kan man ordna med en låda i en bur som bara har en våning. Kaninburen ska också ha plats för mat och vatten. Den bör ha någon form av sandlåda eller plats där kaninen kan gräva och rota. Man ska också ha gott om plats i kaninburen för de kaniner som finns där. En bur som enbart är gjord för en eller två kaniner ska inte användas för tio stycken!

Var ska kaninburen stå?

Det går att ställa kaninburar inomhus eller utomhus. De kan stå på betong, trä eller gräs. Därmed är det rätt så valfritt var en kaninbur ska stå. Men det kan vara klokt att placera den på en plats där det inte blåser så hårt. Även om buren är isolerad kan det vara klokt att skydda den mot regn och vind. Då håller buren eventuellt lite längre. I miljöer där det finns vilda djur kan det också vara smart att ställa kaninburen närmre huset och där människor ofta befinner sig. Även en välbyggd bur kan bli ett enkelt mål för en listig räv.

Hur många kaniner kan man ha i buren?

Det beror på storlek. Ta reda på hur många kaniner buren du köper är gjord för och håll dig till denna anvisning.

Går det att måla kaninburen?

Ja, det brukar gå att måla kaninburar av olika material. Det kan till och med vara önskvärt att göra det för att till exempel matcha buren med husets färg.

Kan kaniner vara i buren hela tiden?

Nej, kaniner som inte får komma ur sin bur och röra på sig blir deprimerade och apatiska. Köp koppel och ta ut kaninen på promenad minst en gång per dag. En annan lösning kan vara en utomhushage som ger kaninen mer rum för motion.

Vilken är den bästa kaninburen?

Den bästa kaninburen är välbyggd och ger kaninen de funktioner som den behöver för att må bra. Den kommer också vara byggd på ett sätt som gör skötseln lätt och har tillräckligt med dörrar och öppningar för att göra det enkelt att komma åt kaninerna.

Kan man ha värmepellets i kaninburen?

Det går bra men undviks ofta för att det är ganska dyrt. En del tycker också att värmepellets är alldeles för hårda att ha i kaninens bur.

Kaninburar som utgått:

Trixie Natura XL

 

Trixie-XL-Kaninbur

 • Bäst val hos GardenHome.se

Finns det plast för en Trixie Natura XL kaninbur är den ett fantastiskt val. Här får kaninen möjlighet att ta sig upp och ner mellan två våningar. Det uppfyller ett behov som man i mindre burar ibland försöker lösa med ett litet hus att klättra på. Trixies väl tilltagna storlek får betydelse för kaninens hälsa.

Dessutom går det att koppla den här buren till en hage så att burens invånare får ännu mer plats att röra sig på. Den stora storleken gör denna bur till ett mycket bra val för flera kaniner. Dessutom erbjuder den god hållbarhet. Trots att materialet är ganska lättviktigt klarar det en hel del.

Ett tips är att ställa buren på en vind- och väderskyddad plats för längre hållbarhet. Rengöring och skötsel är enkel då det går att plocka av taket. Dessutom finns det dörrar på framsidan som gör att det är enkelt att plocka ut kaniner och stoppa tillbaks de igen.

Viktiga egenskaper

 • Gott om plats
 • Möjlig att koppla till hage
 • Två våningar
 • Stängbar golvlucka till ute-hage
 • Utdragbara baljor för strö
 • Trävägg skyddar mot vind

Trixie Natura kaninbur

 

Trixie-Natura-Kaninbur

 • Bästa mellan av GardenHome.se

Det går att använda den här Trixie-buren som två separata burar såväl som en större bur för flera kaniner. Perfekt då ni inser att det visst var en hane och en hona ni fått! Buren har en form som är gjord för att ge bättre isolering. Den står till exempel på fötter vilket ger kaninerna en varmare miljö i buren. Dessutom finns det isolering av frigolit och plast. Mycket bra på vintern!

Under varje del av buren finns det en låda som går att dra ut. Det gör rengöringen enklare. Trixie 2 i 1 kommer med märkta skruvar vilket gör det mycket enklare att sätta ihop den. Den här kaninburen står stadigt och benen har gummifötter som skyddar mot fukt.

När det är öppet mellan de två våningarna kan kaninerna få mer motion i buren. Det kan vara en stor fördel. Den här buren kan ställas i en trädgård, på en balkong eller inomhus. Skötseln är enkel. Men det är att rekommendera att ta hand om burens furu lite extra noga om den står utomhus. Då får den längre hållbarhet.

Viktiga egenskaper

 • Utdragbar låda under golv
 • Två våningar
 • Gummibeklädda fötter
 • Går att göra till två burar
 • Isolerade väggar
 • Stabilt metallgaller
 • Särskild beläggning på taket
 • Har ett sovrum för kaninerna

Trixie Natura 120

 

Kaninbur Trixie Natura 120

 • Bästa budget av GardenHome.se

Trixie natura är ett bra budgetalternativ som passar mycket bra då buren ska stå utomhus direkt på gräset. Den nedre våningen blir en naturlig plats att beta på. Med två våningar är det också gott om plats och kaniner får mer motion än i en mindre bur.

Det är mycket bra för kaniner att få skutta upp och ner som de kan göra i Trixie Natura 120 kaninbur. På det övre planet finns ett avskilt utrymme som kan användas som sovrum eller då kaninen vill dra sig tillbaka. Det här möter de naturliga behov som kaniner har på ett fint sätt.

Det går att öppna buren från flera vinklar. Taket kan tas av och dessutom har buren ett plastgolv som gör det mycket enkelt att rengöra. Med trädörren upptill en två dörrar på undervåningen är det lätt att komma åt. Både för att städa och för att plocka ut kaniner.

Golvet är utdragbart och buren är gjord av hållbar furu. Det är viktigt att ta hand om den på rätt sätt och det kan rekommenderas att placera den här kaninburen i lä. Kanske till och med under någon from av tak eller regnskydd.

Viktiga egenskaper

 • Två våningar
 • Golvlucka som går att låsa
 • Kan användas till marsvin
 • Särskild beläggning på taket
 • Vinter- och väderfast kaninbur
 • Lätt montering