Se till att du har en elvisp som är bäst i test och som ger dig det stöd som du behöver när det blir dags att vispa!

Det är klart att du behöver en riktigt bra elvisp och för att få fatt i den ska du inte missa att det finns gott om tester av elvispar. Här finner du en elvisp som blivit bäst i test och som dessutom fått tummen upp av många användare.

Vi rekommenderar

Vi har testat alla modeller och valde att vispa grädde med samtliga för att kunna mäta effektiviteten över hur lång tid det tar att få perfekt färdigvispad grädde. Ska vispen användas ofta eller mycket är även ljudnivån viktig så det är något testpersonerna tog hänsyn till under vispningen.

Testerna för att hitta bästa elvispen genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

 • Användarvänlighet – att det är enkelt att montera och ta ur visparna samt enkelt att byta hastighet under vispningens gång
 • Ljudnivå
 • Effekt
 • Antal hastigheter
 • Ergonomi – bekväm att greppa och använda
 • Enkel att rengöra
 • Om modellen är multifunktionell
 • Antal tillbehör

KitchenAid 5KHM9212: ✅ Bästa val

KitchenAid 5KHM9212

 • Bäst i Bäst i Test 2020
 • 4,5 av 5 stjärnor på Trustedreviews

Med en KitchenAid 5KHM9212 behöver du inte leta längre! Här får du elvispen som klarar tyngre blandningar och som har flexibiliteten som du är ute efter. Elvispen kommer med flera viktiga verktyg. Du får till och med en mixerstav. Det går därmed att använda vispen som en mixer!

Välj den färg som passar dig bäst och se fram emot låg ljudnivå. Det här är med andra ord en elvisp som du kan jobba sent på kvällen med. Den går att vinkla för att få rätt position när du vispar. Det är bra för ergonomi och gör det också enklare att använda elvispen.

Det här är ett perfekt val för dig som inte har plats för en stor mixer men vill få ett gott stöd. Bekväm användning gör att denna lilla elvisp kommer fram ofta!

Viktiga egenskaper

 • 85 W
 • Väger 1,1 kg
 • Trådvisp, ballongvisp, degkrok och mixerstav
 • Ljudnivå 54 dB
 • 1,5 m sladd

Bosch MFQ4020: ✅ Bästa Premium

Bosch MFQ4020

 • Bäst i test hos Råd & Rön
 • 5 av 5 från Mitt Kök

Bosch är ett märke som är känt för hög kvalitet och det kommer inte som en överraskning att just deras elvisp har fått bäst i test från olika experter. Men det som kan förvåna dig är att det här inte är den dyraste elvispen du kan finna. Med Bosch MFQ4020 får du hög kvalitet till ett lägre pris!

Det går att använda Bosch som elvisp eller som mixer med hjälp av det uttag som finns för mixerstav. Vispen är lätt att hålla i och har en ljudvolym som inte upplevs som störande. Dessutom kan du använda denna elvisp då du ska få ihop en deg. Den är bra på knådning.

Vispen har SoftTouch som gör det enklare att greppa och använda den. Dessutom kan du lätt flytta mellan de fem olika lägen som finns. Med turboeffekt kan du öka på farten bitvis på ett smidigt sätt.

Viktiga egenskaper

 • 450 W
 • Ljudnivå 75 dB
 • 1.41 m sladd
 • Turboläge
 • SoftTouch

Dualit Hand Mixer DHM3: ✅ Bästa Professionella

Dualit Hand Mixer DHM3

 • 4 av 5 tummar från Bäst i Test
 • 4 av 5 stjärnor från Trustedreviews.com

Designen är klassisk och påminner lite om brödrostarna från samma märke men här talar vi om en elvisp som har stått sig väl i tester. Med fyra olika hastigheter och flera viktiga verktyg som kommer med kan du göra det mesta med Dualit Hand Mixer DHM3.

En fin detalj är att man kan dra in och ut sladden. Det får betydelse när du ska lägga undan elvispen efter användning. Baksidan av vispen är platt vilket gör det lätt att ställa den på diskbänken stadigt när du tar pauser.

Notera att du måste ta paus efter några minuters användning. Det går inte att köra på hur länge som helst för då överhettas motorn. Du får ett bekvämt handtag men vispen kan kännas aningen tung om du använder den länge. Om du är ute efter en snygg elvisp som gör ett bra jobb har du hittat rätt!

Viktiga egenskaper

 • 400 W
 • Ljudnivå 71 dB
 • Väger 1,4 kg
 • 1,15 m sladd som går att dra in och ut
 • Bladvisp, ballongvisp, degkrok
 • Ergonomiskt handtag

Guide – Välj rätt elvisp

Hur ska du tänka när du väljer en elvisp? Det här är ett köksredskap som vi använder ganska ofta för olika typer av matberedning. Det kan vara klokt att investera i en lite bättre modell. Men var medveten om att även budgetvarianter kan hålla hög kvalitet.

Här är några av de viktigaste punkterna att beakta innan du köper en elvisp:

Pris och kvalitet

Ibland är ett högre pris samma sak som högre kvalitet. Här kan det vara smart att se på en elvisp som blivit bäst i test. Då vet du att ett högre pris inte beror på att märket är känt. Du kan också se på billiga elvispar som fått bäst i test för att tvärtom lägga så lite som möjligt men ändå får en visp som håller måttet.

Som regel är det klokt att satsa lite mer på kvalitet. När du köper en bra elvisp kan den hålla mycket länge. Den lägger inte av för att du ger dig på deg och är också bekväm att jobba med!

Vilka verktyg kommer med?

Det här kan vara en viktig punkt att beakta. De flesta elvispar kommer med mer än vanliga vispar. Du kan få:

 • Ballongvispar
 • Degkrokar
 • Mixerstav
 • Förvaringspåse

Ta alltid en titt på vad som kommer med. Räkna inte med att du får en mixerstav bara för att det finns plats för detta. Ibland måste du köpa till verktyg om du vill ha fler än standardvispar och degkrokar.

Klarar vispen både smet och deg?

Här har vi verkligen en viktig punkt att beakta när du ska köpa elvisp. Om du vet att du behöver blanda både smet, grädde och deg är det viktigt att du får stödet. En elvisp som ska knåda deg måste vara lite starkare. Här duger det sällan med de enklaste modellerna.

Men om du bara behöver vispa grädde då och då kan du komma undan med en billig elvisp som är superbra för detta men inte ska användas för att knåda deg med trots att den kommer med degkrokar.

Ljudnivå

Tänk också på ljudnivå. När du vill få till kakan en sen kväll då barnen har gått och lagt sig kan det bli riktigt irriterande med en elvisp som väcker grannarna! Även om du bara kör med vispen under några minuters tid är det tillräckligt för att göra hål i huvudet med för hög ljudnivå. Det finns gott om alternativ som har en normal ljudnivå. Du kan absolut ställa krav!

Med tanke på reservdelar

Det kan också vara klokt att tänka på vad du gör om du tappar bort en visp eller krok. Om du har köpt en elvisp som är populär från ett känt märke är det enkelt att få nya delar. Det kan göra livet mycket lättare när du verkligen tycker om elvispen och inte vill köpa en ny bara för att ballongvisparna är borta.

Frågor och svar Elvisp.

Vilken elvisp ska man köpa?

För att du verkligen ska använda elvispen är det bra att välja en visp med bra motoreffekt och smarta tillbehör som exempelvis ett stativ och degkrokar beroende på vad den ska användas till. Även ljudnivån kan vara viktig med en tystgående elvisp om den ska användas ofta.

Hur många watt bör elvispen ha?

Om elvispen ska användas till tuffare ingredienser och om en deg ska blandas och knådas behövs en stark motor med en effekt på minst 250-400 watt.

När kan man använda elvisp?

Framför allt är det praktiskt när man inte orkar eller kan vispa för hand särskilt länge. Det går också snabbare så att du sparar tid och kan göra annat om elvispen kan sköta sig själv på ett stativ. En visp med tillräckligt stark motor och med degkrokar som tillbehör kan även underlätta arbetet med att blanda och knåda en deg.

Vad är bäst elvisp eller köksassistent?

En elvisp är lätt att plocka fram, rengöra och plocka undan, särskilt om en köksassistent inte alltid står framme i köket. En köksassistent klarar lite mer som att hacka och skiva men allra bäst är att dessa två produkter kompletterar varandra bra och det kan vara en fördel att ha både en elvisp och en köksassistent i köket.

Källor

För att kunna presentera elvispar som fått bäst i test har vi använt oss av följande källor:

Bäst i Test

Bäst i Test är en sajt online som erbjuder genomförliga testartiklar. Dessa bygger på verkliga tester i normala miljöer. Testerna görs under längre tid för att ge resultat som det går att lita på.

Trustedreviews.com

Sedan 2004 har teamet bakom sajten Trustedreviews.com pysslat med att testa produkter för att recensera på ett ärligt sätt. Sajten är en av de inflytelserikaste recensionssajterna som finns i England och ger ut omkring 1000 nya recensioner varje år.

Råd & Rön

Svenska Råd & Rön är en mycket bra källa till tester av olika produkter. Det här är nämligen en oberoende tidning som inte jobbar med reklam. Råd & Röd publicerar med jämna mellanrum genomförliga testartiklar om olika typer av hushållsmaskiner och visar tydligt hur dessa kan jämföras med varandra.

Mitt Kök 

Mitt Kök är Expressens kökstidning online. De utför tester av olika köksprodukter. Mitt Kök har utfört ett hemmatest med hemmakockar. Det inkluderade 8 olika elvispar och uppgiften för testet var att vispa grädde.

Pricerunner

Pricerunner.se är en sajt som jämför priser och som även ger dig information från andra som har köpt produkten som du är intresserad av. Omdömen från verkliga användare samlas så att du även får ett slags betyg för produkten.

Elvispar som utgått:

OBH Nordica Hand Mixer 6761

 

OBH Nordica Hand Mixer 6761

 • Bästa Billiga från Bäst i Test
 • 5 av 5 stjärnor på Pricerunner

När du vill ha en billig elvisp men ändå få god kvalitet kan en OBH Nordica Hand Mixer 6761 vara ett bra val. Här får du inse att du inte kan köra mer än 5 minuter åt gången. Men elvispen fungerar mycket bra och den har fått goda betyg i olika tester.

Det går snabbt att vispa och det är bra. Ljudnivån är nämligen ganska hög och inget man vill utsätta sig för alltför länge. Trots att vispen tillhör kategorin billig elvisp är den bekväm och enkel att använda. Sladden har tillräckligt med längd för att det ska vara lätt att röra sig i köket med vispen.

Om du först och främst behöver en elvisp till grädde och smet kan det fungera alldeles utmärkt med OBH Nordica Hand Mixer 6761. Men om du också vill få ett riktigt bra stöd för degknådning är detta inte ditt första val.

Viktiga egenskaper

 • 300 W
 • Ljudnivå 74 dB
 • 1,2 m sladd
 • Väger 1,33 kg
 • Trådvisp och degkrok
 • Snabb

Betyg på guiden:

4.2/5 - (5 votes)