Köp lökhackare bäst i test och få ett slut på ögon som rinner och svider. Här kan du läsa mer om de bästa lökhackare som finns just nu!

Det behöver inte vara jobbigt och obehagligt att hacka lök. Med en lökhackare bäst i test är jobbet klart på nolltid. Det blir inget rinnande och svidande i ögonen och lökbitarna får perfekt storlek. Läs mer om de bästa lökhackarna som finns här och välj modellen som kommer att passa dig bäst!

Bästa Lökgackare

Alla lökhackare i testet har testats av allt från både ovana och vana personer inom matlagning till professionella kockar och i varierande åldrar för att kunna bedöma användarvänlighet. Testpersonerna har fått hacka lök men även ägg, kryddor, nötter, frukt, potatis och grönsaker för att bedöma bredden på användningsområden.

Testerna för att hitta bästa lökhackaren genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

 • Användarvänlighet – att den är enkel att använda utan att behöva ta i allt för mycket, lätt att förvara, ta fram och ställa undan
 • Kvalitet
 • Antal knivar eller knivsatser
 • Uppsamlare
 • Vispskivor och andra tillbehör
 • Storlek
 • Enkel att rengöra med löstagbara delar

Alligator lökskärare i rostfritt stål: ✅ Bästa val

Alligator lökskärare i rostfritt stål

 • Höga betyg på Bagaren & Kocken

Det är att rekommendera att välja en lökhackare som är gjord av rostfritt stål. Den gör det enklare att ta sig igenom löken såväl som att göra rent efter användning. Alligator är en lökhackare bäst i test av användare som ger den mycket höga betyg.

Med denna lökhackare kommer det tre olika knivsatser. En är standard och kan användas för att hacka lök snabbt och enkelt. Du får också en insats som är lite grövre och som med glädje kan användas för att få perfekta pommes frites. Den tredje knivsatsen är särskilt väl anpassad för att hacka schalottenlök och vitlök i finare bitar.

Den smarta uppsamlaren ser till att allt som du hackar hamnar på en plats. Den enkla användningen gör att ingen tycker att det känns jobbigt att behöva hacka lök. Det ska också nämnas att det här är en modell som används i hemmakök såväl som i restaurangkök av kockar.

Viktiga egenskaper

 • Rostfritt stål
 • 3 utbytbara knivsatser
 • Med uppsamlare
 • Hygienisk
 • Säker
 • Enkel användning

Bosch MMR08A1: ✅ Bästa Premium

Bosch MMR08A1

 • Bra köp av danska Tænk 2015
 • 4,7 av 5 stjärnor på Tretti.se

Om du inte vill stå och hacka för hand kan du välja att göra det med en mixer som fungerar som lökhackare. Bosch har tagit fram en minihackare som även ger andra fina funktioner. Med denna lilla maskin kan du snabbt hacka upp löken utan att det svider i ögonen.

Hacka lök, mixa andra ingredienser eller vispa grädde med vispskivan. När du är klar kan du plocka loss kannan och kniv och diska i maskin. Det blir minimalt med stök och mycket god hygien.

Det här är också en lökhackare som har en fin kompakt design. Du får plats med den i köket och kan snabbt plocka fram och hacka. Det gör daglig användning enkel. Dessutom kan du få en 100% nöjd-kund-garanti om du blir medlem i myBosch. Skulle du inte bli nöjd med deras bästa lökhackare får du pengarna tillbaka!

Viktiga egenskaper

 • Universalmixer
 • Tillbehör tål diskmaskin
 • 400 W
 • 800 ml kapacitet
 • Nöjd-kund-garanti
 • Med vispskiva

Philips Minihackare HR1393: ✅ Bästa Professionella

Philips Minihackare HR1393

 • Bäst i test av danska Tænk 2015
 • 8,6 av 10 på Coolblue.nl

Philips lökhackare har blivit mycket populär i flera länder. Det här är en minihackare som jobbar med kniv i hög hastighet. Förutom lökhackning kan du ha stor nytta av den för att till exempel hacka nötter, kryddor och annat i samma kategori.

Plastskålen och kniven tål diskmaskin och därmed är det lätt att göra rent när du är klar. Användningen är smidig och intuitiv. Du behöver bara trycka på koppen för att kniven ska börja snurra runt. Löken är redo på nolltid. Du hinner inte ens fundera på om du kommer att få tårar i ögonen!

Designen är kompakt och därmed är förvaringen enkel. Det här är en av de bästa lökhackare du kan hitta och den är mycket prisvärd.

Viktiga egenskaper

 • 450 W
 • 700 ml kapacitet
 • Delar tål maskindisk
 • Väger 2,3 kg
 • BPA-fri

Guide – Välj den bästa lökhackaren

Du kan sluta oroa dig för att maskaran kommer att rinna eller att dina ögon blir alldeles svullna bara för att du vill laga middag med lök. Löken kan påverka oss på lite olika sätt. De allra flesta har upplevt svedan som kan uppstå av att stå och hacka lök för hand.

I och med att det kan vara svårt att veta precis vilken lök som ger den starka reaktionen är det klokt att investera i den bästa lökhackare som finns. Den kommer nämligen att ta bort momentet som gör att du riskerar svidande ögon.

Det finns förstås mer som är bra med en professionell lökhackare. Du kan välja mellan lite olika varianter och här är punkterna som du ska komma ihåg innan du köper lökhackare.

Enkel användning är viktigt

En lökhackare bäst i test är ett köksredskap som du instinktivt letar efter då det är dags att hacka lök. Om du inte gör det betyder det att lökhackaren inte är så pass bra att den slår manuell hackning.

Oavsett om du väljer en mixervariant eller en press bör det inte vara svårt att hacka med den. Du måste förstå hur du ska göra och det ska inte kännas som att du måste trycka hårt eller göra en massa extra saker med löken för att det ska bli bra.

För att ta reda på hur användningen ser ut ska du se på äkta användarrecensioner. När du läser att folk säger att det är enkelt och smidigt att hacka med apparaten vet du att den fungerar. Rengöringen ingår också i området användning, tänk på det!

Kan en lökhackare användas för mer än lök?

Ja, de bästa lökhackarna kan användas för många fler typer av hackningar. 

Du kan behandla:

 • Kryddor
 • Vitlök
 • Nötter
 • Grädde

När det gäller en manuell lökhackare är det vanligt med flera knivsatser som har olika ändamål. Det här ska du ta en titt på innan du köper. Om du ändå investerar i hög kvalitet är det ju klokt att kunna använda samma hackare till olika saker i köket.

Mixervarianterna kan också ha olika inlägg som du använder för att hacka och vispa maten med. Det är dock ganska ovanligt att en mindre mixer som ska fungera som lökhackare också kan blanda tyngre saker som deg. Det är inget att räkna med.

God hygien ska vara lätt

Hygien är verkligen en prioritering i köket. Om du ska hacka lök med en lökhackare ska den vara ren. Precis som din kniv hade varit. Ett tips är att välja lökhackare som du kan diska i maskin. Då behöver du inte oroa dig för att skära dig på knivar som kan vara mycket vassa.

Även elektriska lökhackare bör har delar som lätt tas loss för att diskas i maskin. På så vis vet du att knivar och skål är rena. Maskindisk gör att du alltid har din hackare ren och redo när du behöver den.

Hur mycket ska en lökhackare kosta?

Priset på lökhackare kan variera en hel del. Det kostar normalt sett mer med de elektriska lökhackarna som erbjuder fler funktioner. Även om du finner en billig lökhackare ska du betänka varför den är billig.

Många som uttalar sig om den här typen av köksredskap online påpekar att det är svårt att få samma effektivitet och skärpa med plast som med stål. Det är alltså väl värt att lägga någon hundralapp eller två mer på en produkt som hackar löken snabbt och skarpt.

Tänk också på säkerheten. En vass lökhackare ska vara formad för att inte skada dig. Det här kan faktiskt vara en anledning till att du vill lägga lite mer på mixervarianten som minimerar kontakten du kommer att ha med både kniv och lök.

Hur vet du om lökhackaren är bra?

Du kan läsa lökhackare bäst i test artiklar och det kan ge dig god information om lökhackarens egenskaper. Men allra bäst är att läsa användarrecensioner. När folk som precis som du vill få enklare matlagning hemma ger tummen upp är det något att gå på. 

Ta också reda på vad det är som upplevs som så bra och fundera på om det här är viktigt för dig. Det kan till exempel vara så att du tycker att snabb hackning är mindre viktigt än perfekt kub-form.

Frågor och svar Lökhackare

Vad är en lökhackare?

Det är ett köksredskap som gör det enkelt att hacka lök i ett svep och utan att få tårar i ögonen.

Hur fungerar en lökhackare?

Manuella lökhackare har ett vasst nät som ska pressas över löken för att dela löken i små bitar. Bitarnas storlek påverkas av hålrummens storlek i nätet. Elektriska lökhackare är som en liten mixer som hackar sönder löken.

Varför ska man välja en lökhackare i stället för att använda kniv?

Med rätt teknik och en välvassad kniv kan en lök hackas ganska snabbt utan några bekymmer men inget slår hastigheten som i en lökhackare. Eftersom det går snabbare slipper man även problemet med rinnande ögon som det lätt kan bli när man hackar lök.

Kan lökhackaren användas till mer än lök?

Ja, det går utmärkt att hacka både grönsaker och kokt ägg. Vill man ha lite större bitar på grönsakerna och ägget är det bra att satsa på en separat grönsakshackare som ger större bitar eller en lökhackare med olika nät att byta mellan, alternativt en elektrisk variant.

Ska jag välja en manuell eller elektrisk lökhackare?

Fördelen med en elektrisk lökhackare är att man ofta har bättre valmöjligheter att välja hur finfördelat resultatet ska bli. Snabbhetsmässigt är det egentligen ingen skillnad mer än att det kanske tar något längre tid med en elektrisk då den ska kopplas in i ett eluttag och beroende på hur den är förvarad med sladd. Diskningen efteråt går ungefär lika snabbt med fördelen att den manuella ofta kan diskas i diskmaskin.

Betyg på guiden:

4.5/5 - (4 votes)