Köp en smörgåsgrill bäst i test som har egenskaperna som gör det enkelt för dig att ordna med varma mackor och grillade grönsaker.

Det är klart att du ska ha en smörgåsgrill när behovet av en snabb och riktigt god måltid poppar upp. Se bara till att välja en riktigt bra modell med platsen du behöver för snabba grillade smörgåsar till alla som är hungriga. Här kan du läsa mer om smörgåsgrillar bäst i test och deras unika egenskaper. Läs också vidare i vår guide för att välja rätt!

Krups Grcic FDK452: ✅ Bästa val

Krups Grcic FDK452

 • Bäst i test av Inspekto.se
 • 4,6 av 5 stjärnor på Amazon

Förbered smörgåsen med alla ingredienser du vill ha med och in i Krups populära smörgåsgrill. När det hela är klart tänds signallampan. Det finns gott om plats på grillytan och därmed behöver du inte oroa dig för att det bröd du vill göra varm macka med inte skulle fungera.

Krups Grcic FDK452 har en rejält tilltagen storlek. Men du kan ställa den vertikalt för förvaring och då tar den inte lika mycket plats. Den är enkel att använda och passar mycket bra för dig som är ny på smörgåsgrillning.

Nöjda användare på Amazon bekräftar att det här är en smörgåsgrill bäst i test. Kommentarer som att den är lätt att göra ren visar att det här är en grill som gärna kommer fram på diskbänken för matlagning var och varannan dag. Om du vill ha snabb upphettning och härliga varma mackor med krispig utsida är detta rätt val!

Viktiga egenskaper

 • Signallampor
 • 850 W
 • Extra stora grillplattor
 • Rimligt pris
 • Non-stick grillyta
 • Halkskydd på bottensidan

OBH Nordica Onyx Paninigrill / Smörgåsgrill: ✅ Bästa val

OBH Nordica Onyx Paninigrill / Smörgåsgrill

 • 4,8 av 5 stjärnor på Pricerunner.dk
 • Amazon Choice 2020

OBH Nordica Onyx Paninigrill / Smörgåsgrill tillhör en serie med tre olika smörgåsgrillar från OBH Nordica Onyx är mycket mer än en smart smörgåsgrill. Med denna smarta pryl i köket kan du laga mat snabbt och lätt. Du kan plocka ut saker från frysen och lägga direkt i grillen.

Med justerbar termostat kan grillen anpassas till det som lagas i den på ett smart och smidigt sätt. När du är färdig med matlagningen är det bara att plocka ut grillytorna för rengöring. Många gånger räcker det gott och väl att tvätta non-stickytorna för hand, men om du vill kan du slänga dem i diskmaskinen.

När maten är klar kommer en LED-lampa att lysa och grillen piper. Det är med andra ord svårt att misslyckas när du använder denna smörgåsgrill. Inte så konstigt att den får höga betyg av helt vanliga användare!

Viktiga egenskaper

 • 2000 W
 • Upptiningsfunktion
 • Justerbar termostat
 • Non-stick ytor
 • Grillplattor kan maskindiskas

Tefal Snack Collection SW852D: ✅ Bästa Professionella

Tefal Snack Collection SW852D

 • Amazon Choice 2020
 • Högt betyg Goodhousekeeping.com 2017

För den som tycker att det kunde vara smart att göra våfflor med smörgåsgrillen är Tefal Snack Collection ett mycket bra val. Det här är en så kallad multigrill som kan användas på flera sätt. I standarduppsättningen har du två grillplattor som du kan ta loss och byta mellan. En för grillade smörgåsar och en för våfflor.

Det går att köpa till 12 olika grillplattor som kan användas till allt från pannkakor till fattiga riddare. För många räcker det långt med de två järn som kommer med grillen. Grillplattorna kan diskas i diskmaskin. De har en non-stick yta som gör det lätt att hålla rent.

En stor fördel med denna smörgåsgrill som tas upp av de som köpt den är att den är så enkel att använda. Dessutom är det många som tycker om att den tar upp lite plats. Dessutom säger användare att modellen håller länge och förblir som ny trots flitig användning.

Viktiga egenskaper

 • Utbytbara grillplattor
 • Våffeljärn
 • 700 W
 • Tål diskmaskin
 • Non-stick

Guide – Välj rätt smörgåsgrill

Smörgåsgrillen är ett gott stöd i köket. Du använder den direkt på morgonen för att ordna med god frukost till ungarna och senare på eftermiddagen för att följa din diet med grillade grönsaker utan olja. Men hur ska du välja rätt variant? Här är några viktiga punkter att beakta innan du köper din grill…

Vad kan du göra med smörgåsgrillen?

Det här är verkligen en viktig fråga. Om du trodde att dagens smörgåsgrillar enbart är till för varma mackor kan du bli förvånad av det som möter dig i bäst i test artiklar. Du inser snabbt att en smörgåsgrill som är bäst i test ofta är till för fler typer av matlagning.

Med en modern smörgåsgrill kan du:

 • Göra varma mackor
 • Tina upp frusen mat
 • Grilla grönsaker
 • Grilla kött
 • Laga pannkakor
 • Laga våfflor

Listan kan göras längre. Betänk vilken typ av matlagning som du skulle vilja klara av med din smörgåsgrill och välj sedan därefter!

Rengöring ska vara lätt

När maten är klar är det ingen som har lust att diska, men det här jobbet kommer vi ju inte ifrån om vi vill ta hand om hygien och prylarna i köket. Det behöver alls inte vara svårt att hålla en smörgåsgrill ren. Idag kan du välja modeller med grillplattor som går att plocka bort från grillen. Många gånger går det också bra att diska i diskmaskin.

Dessutom är ytor av non-stick material idealiska för alla användningsområden. Ost och andra matvaror fastnar inte. De bränns inte fast och det gör det enkelt att hålla grillen ren. Det du bör tänka på är att vissa modeller har ihåligheter omkring grillplattorna. I dessa kan det fastna rester som är svåra att få bort.

Ibland får du leva med att den bästa smörgåsgrillen kan vara lite svårare att hålla ren just på grund av detta. Om du tycker att den har fina egenskaper vad gäller olika typer av matlagning kanske du kan stå ut med att den inte är perfekt vad gäller rengöringen.

Du kan också läsa på och lära dig mer om hur du ska hålla din smörgåsgrill ren på bästa vis. Missa inte all den information du kan få via användarrecensioner. Folk som redan använder grillen talar om var mat kan fastna och hur du kan tänka för att undvika detta.

Även billiga smörgåsgrillar kan hålla måttet

Med många olika modeller på marknaden hittar du också många billiga smörgåsgrillar som ger dig ett riktigt fint stöd. Det är inte så att dyrast alltid är bäst. Särskilt inte då du inte är på jakt efter en smörgåsgrill som klarar precis allt.

Om du vill spara pengar med en billig smörgåsgrill ska du tänka på att det här kan innebära att formen inte är lika smidig som på dyrare varianter. Det kan till exempel vara så att du får sätta ihop grillytorna med en plastdel som kan vara lätt att ha sönder om du inte använder grillen på rätt sätt.

För dig som använder smörgåsgrillen ofta kan det vara klokt att investera lite mer i den. För dig som är ny på att grilla mackor och mat kan det fungera bra med en enklare version. Om du inser att det här är ett verktyg som du vill få ut mer av kan du alltid uppgradera till en mer avancerad version i framtiden.

Frågor och svar Smörgåsgrill

Hur väljer man rätt smörgåsgrill?

Det kan vara praktiskt att välja en smörgåsgrill med justerbar temperatur för att lättare få mackorna precis perfekta som man själv vill ha dem. Vill man ha en grill som är lätt att rengöra är en modell med löstagbara grillplattor och non-stickbeläggning bäst. Plattorna kan se lite olika ut med varierande mönster för att kunna göra fyrkantiga varma mackor eller delade som trianglar. Det finns även grillar med utbytbara plattor för att kunna tillaga annan mat i produkten.

Ska man välja en smörgåsgrill med gjutjärn eller non-stickbeläggning?

Vill man ha en smörgåsgrill med lång hållbarhet som håller värme bra är gjutjärn ett bra material. Dock är det ett tungt material i jämförelse med produkter med non-stickbeläggning. Det senare materialet är behändigt för att ingenting ska brännas fast, det är lätt att rengöra och det går snabbt att få smörgåsgrillen varm.

Kan man använda smörgåsgrillen till något mer?

Beroende på vilken modell man köper kan det vara lite skillnader till vad man kan använda smörgåsgrillen till. Det finns multifunktionella produkter som fungerar som våffeljärn eller där det även går att grilla kött och grönsaker. Då kan modellen ha utbytbara plattor och värme som kan justeras.

Ska man välja en renodlad smörgåsgrill eller en multifunktionell bordsgrill?

Vilken typ av smörgåsgrill som är bäst är mycket individuellt och beror på vad man har för behov och även vad som redan finns i hemmet. Äger man ingen klassisk grill alls kan det vara praktiskt att investera i en bordsgrill eller om man känner ett behov av ett komplement till sin vanliga grill. Vet man med sig att man troligtvis nästan bara kommer att använda produkten till smörgåsar är det bättre med en renodlad smörgåsgrill. De enklare modellerna är billigare och det är bättre att bara köpa det man har behov av och i stället använda de extra pengarna till något annat som kommer till nytta i stället.

Vilken kraft bör smörgåsgrillen ha?

Smörgåsgrillar finns med varierande effekt från 850 – 2 000 watt. Skillnaden innebär att en grill med mer effekt blir varm snabbare så har man inget emot att vänta lite på värmen går det bra med lägre effekt. Ska grillen även användas för att grilla kött behövs större effekt.

Hur rengör man en smörgåsgrill?

Om man har en smörgåsgrill med avtagbara plattor kan man enkelt diska dessa i diskmaskin eller för hand. Annars kan man rengöra en avsvalnad grill som är avstängd genom att torka av grillplattorna med hushållspapper eller att använda en lätt fuktad trasa som rengöring för att slutligen torka torrt.

Smörgåsgrillar som utgått:

Tefal Contact Grill 3in1 GC3060

Tefal Contact Grill 3in1 GC3060

 • 4,5 av 5 stjärnor på Pricerunner.se
 • 4,6 av 5 stjärnor på Amazon

Det här är en grill för grönsaker, kött och smörgåsar. Den kan också fungera som ugn. Om du låter locket stå öppet en aning får du ett utrymme som blir som en ugn. Eller så öppnar du helt och hållet för att bara steka på något i grillen. 

Det tredje alternativet är att klämma samman grillytorna för att på så vis grilla smörgås, grönsaker eller kött. Det här fungerar mycket bra och rengöringen är enkel. Det går nämligen att ta bort grillplattorna för att komma åt ordentligt. Det hjälper också att de har en non-stick beläggning där maten inte fastnar.

Om du vill få ut mer av din smörgåsgrill kan det här vara rätt val. Tefal Contact Grill 3 in 1 ger dig nämligen flera spännande användningsområden. Du kan i praktiken använda den för hela veckans behov av matlagning!

Viktiga egenskaper

 • 3 in 1 grill
 • 2000 W
 • Löstagbara grillplattor
 • Non-stick
 • Rimligt pris

Betyg på guiden:

4.7/5 - (4 votes)