Skydda dina kläder när du lagar mat eller jobbar med ett snyggt skinnförkläde bäst i test som bara blir vackrare med varje användning.

För dig som vill skydda dina kläder och samtidigt ha ett väldigt snyggt förkläde är ett skinnförkläde en god investering. Här ska vi se närmre på skinnförkläden bäst i test som har fin design men också hög kvalitet. Lär dig mer om deras egenskaper och välj det som du tycker är vackrast för sommarens grillning och arbetet i snickarboden.

Outset Förkläde i Skinn: ✅ Bästa val

Outset Förkläde i Skinn

 • 5 av 5 stjärnor på Bagaren & Kocken

Om det ska vara snyggt och bekvämt är Outset skinnförkläde ett mycket bra val. Det här är ett förkläde som passar perfekt i köket när du ska fritera i öppen panna eller då du står och grillar. Gjort av koläder klarar det lite mer. Komforten får du dels för att lädret är mjukt och fint och dels för att du kan anpassa förklädet med hjälp av det justerbara nackbandet.

Lädret på utsidan är en form av mocka som har en ruggig yta. På insidan får du ett foder av bomull. Det går att hand-tvätta mockan. Den kommer inte att ta skada av att sköljas under rinnande vatten. Men om du vill få effektivare rengöring är det kemtvätt som gäller.

Det här är ett skinnförkläde bäst i test av verkliga användare och det är också populärt som present.

Viktiga egenskaper

 • Koläder
 • Foder av bomull
 • Justerbart nackband
 • Kan hand-tvättas
 • One size, 75 x 66 cm

Dutchdeluxes skinnförkläde: ✅ Bästa Premium

Dutchdeluxes skinnförkläde

 • 5 av 5 stjärnor på Cervera.se

Passformen är god och du får fickor för förvaring med Dutchdeluxes fina skinnförkläde. Det här är ett skinnförkläde som ger dig både stil och komfort. Det är mjukt och följsamt och blir bara vackrare med tiden.

Förklädet är gjort av 100 % läder och är därmed en helt naturlig produkt. Det passar mycket bra för arbete i köket, grillning utomhus och arbete i verkstaden. Remmarna är ställbara och det är det som gör att du får en så god passform. Du väljer själv precis hur förklädet ska sitta.

Det finns flera fickor. Den som sitter över bröstet har en dragkedja. Det är mycket bra om du behöver ta med dig något som du inte vill tappa, som till exempel nycklar. Fickan som finns på magen är större och den är öppen. Här kan du lätt kroka i en klämma eller annat verktyg som du använder dig av.

Viktiga egenskaper

 • 100 % läder
 • Ficka med dragkedja
 • Öppen ficka
 • Ställbara remmar

Espegard Grillförkläde Läder: ✅ Bästa Professionella

Espegard Grillförkläde Läder

 • 4 av 5 stjärnor på Kitchentime.se

Espegard är ett norskt företag som står för kvalitet och snygg design. Espegards grillförkläde är särskilt framtaget för matlagning utomhus. Det kan vara mer intensiv grillning eller matlagning över öppen eld.

Förklädet är gjort av äkta läder och har en stil som är snygg och bekväm att använda. Färgen är brun och kan bli djupare med tiden. Det går också bra att använda detta läderförkläde för andra ändamål som till exempel då du jobbar i hemmaverkstaden och vill skydda dina kläder.

Det här förklädet får höga betyg av användare. Det har inte detaljer som fickor men upplevs som mycket behändigt och väldigt trevligt att ha på sig. Det finns de som menar att förklädet till och med kan klassas som det bästa köpet och det är ju inte illa. Perfekt för dig som vill ha ett billigare skinnförkläde av hög kvalitet.

Viktiga egenskaper

 • Av äkta skinn
 • Brunt
 • 77,5 x 61,5 cm
 • För utomhusbruk

Guide – Välj det bästa skinnförklädet

När du köper det bästa skinnförklädet kan det bli så att du helt plötsligt ställer dig frågan varför du inte köpt ett tidigare. Det blir en helt annan upplevelse då du kan grilla och laga mat utan att skada dina kläder. Du vågar komma nära eld och grill då du vet att stänk och gnistor inte kommer att skada dig eller dina kläder.

Det finns lite olika modeller av skinnförkläden och för att välja rätt är det viktigt att du förstår skillnader. Här är de viktigaste punkterna att beakta för att hitta det bästa skinnförkläde du kan köpa.

Passform och komfort

Det är väldigt viktigt att ett skinnförkläde sitter bra. Om det inte gör det kommer det ju knappast att användas och ge alla fördelar som skulle kunna få med det. Det finns flera olika saker som kommer att bidra med komfort.

Ta reda på om:

 • Du får en storlek som passar din fysik.
 • Det går att justera remmar så att förklädet sitter rätt.
 • Du kan snöra åt runt midjan så att det känns behagligt.
 • Materialet är mjukt mot kropp och kläder.

Det vanligaste är att du får one size och då är det ännu viktigare att det går att justera förklädet. Om det är för kort kan du ju få stänk på övre delen av benen. Det kan göra ont och kan också leda till fläckar som förstör finkläder.

Ta alltid reda på vilken funktion förklädet är utvecklat för. Om du mest ska stå vid grillen är det ju perfekt med ett skinnförkläde som kallas för grillförkläde och är till för denna uppgift. Om du vill använda samma förkläde vid grillen och i snickarboden är det viktigt att det ger det stöd som då krävs.

Med eller utan fickor

Det här är också en viktig punkt att komma ihåg. Ta inte för givet att alla skinnförkläden har fickor. Det kan ju faktiskt också vara så att du inte ens vill ha ficka på förklädet. Det är inte alla som vill lägga saker i fickor över bröst och mage. Det kan till och med kännas lite otympligt när du ska stå och jobba vid en grill eller arbetsbänk.

Om du vill ha fickor ska du se närmre på var de sitter och hur stora de är. Det kan också vara viktigt med dragkedja för saker som du vill hålla säkra i fickan. Flera fickor kan vara klokt när du vill få gott om plats för grillverktyg och annat som du inte kan hålla i händerna när du lagar mat.

Med tanke på skötsel

Ett skinnförkläde som används för matlagning bör alltid vara fräscht. Att spilla på det är inga problem för användning av läder leder ofta till att det djupnar i färg och blir vackrare. Men för att hålla ditt förkläde fräscht bör du vara medveten om hur det ska skötas och rengöras.

Vissa skinnförkläden går att skölja av med vanligt vatten utan att detta skadar materialet. Andra kräver alltid kemtvätt. Du bör också ser på hur ofta du ska rengöra ditt förkläde för att det ska förbli fint och fräscht. Missa inte hur du förvarar det mellan användningar för att undvika ful form och konstig lukt.

Vad ska ett skinnförkläde kosta?

Priser på skinnförkläden varierar. De beror delvis på den design du får och givetvis också material. Om du får bomull på insidan och läder på utsidan samt smarta funktioner för perfekt passform kostar det lite mer. Med tanke på att det här är ett plagg du får användning av ofta och under många år kan kostnaden inte ses som särskilt stor.

Billiga skinnförkläden är inte samma sak som lägre kvalitet. Men det kan vara så att de har färre funktioner. Du kanske inte får fickor eller remmar att justera med. Om det är okej kan du spara pengar på en enklare modell som blir helt perfekt för dig.

Fast ett råd är att investera lite mer i ett förkläde som du kommer att bli mycket nöjd med för matlagning såväl som andra hobbys som kräver ett gott skydd framtill.

Betyg på guiden:

3.9/5 - (9 votes)