De batteridrivna gräsklipparna har många fördelar jämfört med de bensindrivna gräsklipparna och de blir därför mer och mer populära. 

Genom att välja en eldriven gräsklippare slipper du både höga ljudnivåer och bensinångor. Väljer du dessutom en som är batteridriven slipper du ju även ha en lång sladd som man annars lätt trasslar in sig i. Dessutom är en eldriven gräsklippare mycket smidigare att dra runt på, den väger mindre och är därmed lättare att manövrera vilket gör gräsklippningen både enklare och roligare!

Ytterligare en stor fördel är ju att den eldrivna gräsklipparen är betydligt mer miljövänlig än den bensindrivna. 

Det finns en mängd olika varianter av batteridrivna gräsklippare att köpa på marknaden. För att underlätta för dig när du ska välja har vi gjort en utförlig undersökning och tagit reda på vilka som är de bästa batteridrivna gräsklipparna på marknaden just nu.

Vi rekommendera

Vi har gjort en noggrann undersökning av olika typer av batteridrivna gräsklippare och kommit fram till några riktiga favoriter inom olika prisklasser.

Premiumklassens vinnare blev Husqvarna Batteridriven Gräsklippare LC141 iV Komplett som helt enkelt är en batteridriven gräsklippare för dig som inte nöjer dig med något annat än det allra bästa. Gardena Gräsklippare PowerMax Li 40/32 som är en utmärkt gräsklippare till ett riktigt bra pris kammade hem vinnarpriset i budgetklassen. Och för dig som verkligen vill lyxa till dig och dessutom inte behöva göra jobbet själv så valde vi även ut en specialare, nämligen en robotgräsklippare av riktigt hög kvalitet, Robomow Robotgräsklippare RC304u.

Läs vidare för att ta del av utförliga beskrivningar av testets samtliga vinnare.

Batteridriven Gräsklippare Husqvarna LC141 iV Komplett: ✅ Bästa val

Batteridriven Gräsklippare Husqvarna LC141 iV Komplett

  • Bästa val av GardenHome.se 

Här har vi en gräsklippare för dig som vill ha det allra bästa. LC141 iV Komplett från Husqvarna är en gräsklippare med enorm kapacitet som dessutom är självkörande. Men den här gräsklipparen blir arbetet lätt och du slipper slita ut dig även om du har en större gräsmatta. Det enda du behöver göra är att anpassa farten och styra gräsklipparen åt rätt åt. 

Tack vare det ergonomiska handtaget är den också väldigt bekväm att köra. De olika reglagen är lätta att komma åt och inställningarna för klipphöjden görs enkelt med en smidig spak. Knappsatsen är också väldigt lättanvänd.

Med gräsklipparen följer en gräsuppsamlare som rymmer hela 50 liter och även batteri och laddare ingår i köpet. Litiumbatteriet har en stor kapacitet så du behöver inte oroa dig för att det inte ska räcka under hela klippningen. 

Husqvarna har funnits med i över 300 år vilket ju är ett bevis på att de levererar produkter av bra kvalitet. De utvecklar ständigt sina produkter och ligger i framkant både vad gäller teknik och innovation.

Gräsklippare Gardena PowerMax Li-40/32: ✅ Bästa Premium

Gräsklippare Gardena PowerMax Li-40/32

  • Bästa premium av GardenHome.se 

Gardena Gräsklippare PowerMax Li 40/32 är en bra gräsklippare till ett riktigt överkomligt pris som lämpar sig för lite mindre trädgårdar. Batteriet ingår i köpet och räcker till ca 280 kvm. Men om du har en större gräsmatta kan du givetvis köpa till ett batteri och kan på så sätt klippa en dubbelt så stor yta vid samma tillfälle.

Gräsklipparen har ett ergonomiskt handtag som är otroligt bekvämt att hålla i, det ger en naturlig position för händer och handleder vilket gör att du kan köra runt på den länge utan att det känns för tungt.

Med på köpet får du också en uppsamlingsbehållare som rymmer 30 liter. 

En prisvärd gräsklippare som är ett utmärkt alternativ för dig med en mindre trädgård som inte behöver den mest kraftfulla gräsklipparen.

Robomow Robotgräsklippare RC304u: ✅ Bästa Professionella

Robomow Robotgräsklippare RC304u

  • Bästa professionella av GardenHome.se 

Vår specialare skiljer sig lite från testets övriga vinnare eftersom detta är en robotgräsklippare. Och inte heller vilket robotgräsklippare som helst utan en riktigt lyxig och högkvalitativ klippare!

Så för dig som hellre lägger din tid och energi på annat och låter gräsklipparen ta hand om klippningen automatiskt så är det här en gräsklippare att titta närmare på.

Robomow Robotgräsklippare RC304u är en väldigt kraftfull gräsklippare så även om du har en större trädgård så kan denna passa alldeles utmärkt. Den kan klippa minst 500 kvm beroende på underlaget. Till gräsklipparen finns en app som du installerar i din smartphone och kan via den smidigt styra exempelvis intervallerna för klippningen och hålla kolla på gräsklipparen när den arbetar. Klipphöjden kan ställas in mellan 15-60 mm och gräsklippet finklipps och sprids ut och blir därmed mycket effektiv gödning för din gräsmatta.

Gräsklipparen är liten och smidig, 46×62 cm och en höjd på 21 cm. Den väger 11 kg och har en ljudnivå på 69 decibel. 

Gräsklipparen är utrustad med speciella knivar som går utanför hjulbredden och därmed fixar den även både hörn och kanter på ett mycket bra sätt. 

I köpet ingår allt du behöver såsom laddstation, kanttråd, strömförsörjning och förlängningssladd.

Så för dig som vill lyxa till det och inte behöva lägga tid på gräsklippningen i sommar kan vi varmt rekommendera den här fantastiska robotgräsklipparen från Robomow.

Frågor och svar Batteridriven Gräsklippare

Varför ska jag välja en batteridriven gräsklippare?

Det finns många fördelar med en batteridriven gräsklippare jämfört med en bensindriven. Den batteridrivna gräsklipparen är mycket lättare att köra eftersom den väger betydligt mindre. När det gäller miljöpåverkan så skiljer det ju också väldigt mycket eftersom den batteridrivna knappt har någon miljöpåverkan alls till skillnad från den bensindrivna som påverkar både miljön och dig som kör med sina bensinångor. Det har hänt mycket med de batteridrivna gräsklipparna de senaste åren, de blir allt mer effektiva och det finns idag många modeller som utan problem klipper 800 kvm gräsmatta. Dessutom är de mycket billigare än de bensindrivna klipparna. Förutom att en bensindriven gräsklippare är dyrare att köpa så är den ju också betydligt dyrare i drift. Det finns alltså många skäl till att välja en batteridriven gräsklippare! Om du har mycket högt eller segt gräs och inte har möjlighet att klippa gräset så ofta kanske du ändå bör satsa på en bensindriven gräsklippare som är kraftfullare. Men för de flesta andra så fungerar en batteridriven gräsklippare alldeles utmärkt. De flesta som väl har provat en batteridriven gräsklippare går sällan tillbaka till en bensindriven gräsklippare igen. De batteridrivna gräsklipparna utvecklas också hela tiden och blir mer och mer kraftfulla så framöver kommer förmodligen de bensindrivna att ha spelat ut sin roll.

Vad bör jag tänka på när jag ska köpa en batteridriven gräsklippare?

Det finns en del saker som du bör se över innan du köper en gräsklippare. Klipphöjden bör kunna ställas in på några olika höjder för att du ska kunna anpassa det beroende på vad som passar dig och din gräsmatta. Också klippbredden är bra att ta en titt på eftersom ju bredare den klipper desto färre gånger behöver du gå fram och tillbaka över gräsmattan. När du jämför olika gräsklippare är det bra att ta en extra tid på vad det är för typ av batteri, hur långt tid det tar att ladda upp samt hur lätt det är att byta batterier. Du bör ju givetvis också se över hur stor yta som kan klippas på en laddning. Om du har en större gräsmatta kan det vara en fördel att ha ett extra batteri att byta med. Något som är bra att tänka på om du ska köpa en batteridriven gräsklippare är att batterier från olika trädgårdsmaskiner kan passa varandra om man väljer maskiner av samma märke. På så sätt kan du minska kostnaden rejält eftersom batterier annars kostar en del. Du bör också känna efter att gräsklipparen har en bra ergonomi och känns bekväm att arbeta med. Är ni fler som ska använda den så är det ju viktigt att den känns bekväm för alla oavsett hur lång man är. Fundera igenom om du vill att gräsklippet ska ligga kvar på gräsmattan som gödning eller om du vill samla upp det. I så fall är en gräsklippare med uppsamlare en stor fördel så du slipper gå och kratta efteråt. Vissa modeller av gräsklippare har en funktion som kallas bioclip eller multiclip vilket innebär att gräsklippet finfördelas i väldigt små delar som sedan sprids ut över gräsmattan vilket fungerar som ett effektivt gödselmedel för din gräsmatta.

Vad bör jag tänka på när jag ska klippa min gräsmatta?

Klipp helst aldrig gräset när det är väldigt blött eftersom det då är mycket tungt att klippa. Har det regnat bör du därför vänta några timmar med att klippa det så det hinner torka upp När du klipper gräsmattan med en batteridriven gräsklippare ska du precis som med alla andra gräsklippare ha ett par rejäla skor eller stövlar på dig för att undvika olyckor och förhindra skador från kvistar och kottar som kan sprätta iväg under klippningen. Under vintern är det viktigt att du förvarar batteriet på en varm plats, annars är risken att det kan bli svårt att ladda upp igen.

Betyg på guiden:

4.4/5 - (5 votes)