Här kan du läsa mer om bästa hundgrinden som fungerar på ett smidigt och säkert sätt för dig och din hund.

En hundgrind är en mycket smart sak som du kan använda för att reglera hundens rörelser i huset. Hundgrinden kommer väl till pass då du tränar hundens beteende. Den ökar säkerheten för hunden, människor och husets inredning.

Men vilken hundgrind ska du välja? Det finns många olika modeller som kan vara mer eller mindre lämpliga beroende på dina behov. Du måste fråga dig hur grinden ska användas och även var den ska finnas i hemmet.

Hundgrindar vi rekommenderar 

Flexibilitet och användarvänlig konstruktion är alltid plus. Här kan du läsa mer om hundgrindar som har fått höga betyg av användare. Det rör sig om grindar som är väl testade och som har egenskaper som kan passar mycket bra för just din hund och ditt hem.

Alla Hundgrindar

Carlson Flexi hundgrind

#1 Carlson Flexi

Till Butik - Vetzoo.se

Sammanfattning: Den är vacker att se på och enkel att använda. Carlson Flexi hundgrind är gjord med tanke på att vissa hem har ställen där det inte går att placera en standardgrind. Carlson Flexi går att anpassa och gör det därmed möjligt att skapa en avgränsning som ni har behov av.

Tillverkad av stål som har ytbehandlats med fin vit färg är Carlson en stabil grind. Den är utan bly och gifter och klarar av hundar som försöker tugga. Dessutom har grinden en mindre lucka för mindre djur. Katten kan ta sig igenom utan att hunden kan göra detsamma.

Grinden är lätt att hantera med en design som inkluderar ett väl greppbart handtag. Här blir det inget krångel då du själv vill ta dig igenom eller då du ska städa. Hundgrinden fungerar för valpen som inte ska ta sig till hallen med skorna såväl som för den vuxna hunden som inte ska vara precis där du är i alla lägen.

Viktiga egenskaper

 • Formbar hundgrind
 • Av stål
 • Utan gifter
 • Tuggresistent
 • För alla hundar
 • Lätthanterlig
Carlson Handsfree hundgrind

#2 Carlson Handsfree

Till Butik - Vetzoo.se

 • Bästa mellan av GardenHome.se

Sammanfattning: Bebisen på armen, hundleksakerna i den andra handen och så vovven bakom grinden som du kan öppna med ett lätt tryck med foten! Carlson Handsfree är en smart hundgrind som gör det lätt att öppna och stänga grinden. Du använder foten, med eller utan sko, för att öppna och ta dig igenom eller släpp ut hunden.

Hundgrinden kan placeras på valfri plats i hemmet för att avgränsa hundens rörelser och tillgång till olika rum. Monteringen sker med tryckmontering. Det betyder att grinden då den plockas bort inte kommer att lämna hål från skruvar eller liknande märken.

Carlson Handsfree hundgrind är enkel att använda och den har en design som är fin att se på. Den passar för alla hem och för alla hundar. Perfekt när valpen som vill äta på skor som står i hallen måste stanna i köket, eller då det finns en hund som är lite för vänlig då det kommer människor på besök.

Viktiga egenskaper

 • Öppnas med foten
 • Bly- och giftfri
 • Tryckmontering
 • Vacker design
 • Stabil och stadig
Savic Dog Barrier

#3 Savic Dog Barrier

 • Bästa budget av GardenHome.se

Sammanfattning: Savic är en hundgrind som får tummen upp av många användare. Grinden har en 2-vägsdörr som gör det lätt för husse och matte att ta sig igenom den. Monteringen är enkel och det går att montera utan att borra. Standardbredden ligger på 75–84 cm men det går att utöka med extra delar till 112 cm vilket är mycket smidigt.

Med Dog Barrier kan hunden hindras från att ta sig in i rum där den inte ska vara. Dörren som är 50 cm bred har en design som gör det lätt att öppna och ta sig igenom utan att hunden kommer ut. Gallret har en ljusbrun färg och är gjort av metall medan handtaget som du öppnar grinden med är gjort av plast.

Viktiga egenskaper

 • Med 2-vägsdörr
 • Kan dras ut i bredd
 • Enkel installation
 • Ljusbrun färg

Guide – Välj rätt hundgrind

För att välja rätt hundgrind är det viktigt att betänka hur och var den ska användas. Bredden på öppningen som ska slutas till med grind kommer att få betydelse. Du måste välja en grind som täcker hela öppningen så att den kan monteras och stå stabilt.

Du behöver också tänka på:

 • Användning – Det ska finnas en öppning som är enkel att hantera. Kanske vill du inte ens sköta öppningen av grinden med handen utan med foten. Se på möjligheterna och välj en hundgrind som är lätt att öppna och stänga.
 • Material – Metall kan vara bra för att det här materialet erbjuder styrka. Men det kan också finnas modeller av trä som är fina och hållbara. Materialet ska vara utan gifter och bör klara det slitage som grinden utsätts för på ett naturligt sätt.
 • Flexibilitet – Om grinden kan användas på ett flexibelt sätt är det bra. Det kan ju vara så att du i början vill hålla valpen från skor och använda grinden för att göra den rumsren. Senare kanske grinden byter plats för att ge den vuxna hunden en trygg sovplats. Hundgrindar ska vara flexibla för att ge ett stöd så länge som du har behov av det.
 • Finesser – Missa inte att hundgrindar kan ha viktiga finesser. Det kan till exempel vara viktigt med en kattlucka för katten som inte behöver låsas in i ett visst rum. Dessutom är det inte dumt med tryckmontering som gör att du slipper borra hål i lister och väggar.

Hundgrinden ska vara säker för hunden!

En punkt som du inte får missa är den som har med hundens säkerhet att göra. En stabil grind är livsviktig. Det gäller att du monterar på rätt sätt. Om grinden kan falla över hunden med lätt tryck är det farligt.

Det är också viktigt att du väljer rätt höjd på hundgrinden. Hunden ska inte kunna ta sig delvis mellan spjälor och bör inte kunna hoppa över grinden. Välj rätt storlek för din hund för att öka säkerheten. Sedan är det förstås också bra att lära hunden saker som att grinden inte öppnas om vovven inte sitter fint vid den.

Frågor och svar om hundgrindar

Du har säkert en hel del frågor om hundgrindar och dessa bör du få svar på innan du köper en grind. Här är några av de allra vanligaste frågorna som ställs om hundgrinden.

Finns det portabla hundgrindar?

Ja, det finns hundgrindar som är lätta att flytta på. De monteras med tryck och kan breddas för att passa olika öppningar i huset.

Kan en hundgrind användas i bilen?

Det finns särskilda hundgrindar för bilen. De placeras i bakluckan och ser till att hunden inte kan hoppa ut bara för att bakluckan öppnas. Perfekt när hunden inte ska rastas men bör få frisk luft när den stannar i den parkerade bilen.

Är det svårt att montera hundgrind?

Det beror på modell. Du kan välja en hundgrind som är lätt att montera. Det är viktigt att du monterar på rätt sätt för att grinden ska stå stabilt och säkert.

Varför ska man använda hundgrind i huset?

Det kan finnas många anledningar till detta. Ibland kan det vara så att ni helt enkelt inte vill att hunden ska befinna sig i vissa rum. Det kan handla om en valp som älskar att tugga på skor. Eller en större hund som ännu inte har lärt sig att inte hälsa på besökare genom att kasta sig över dem. Med grinden är det lättare att kontrollera hur hunden rör sig i huset och när. Den är ett väldigt smart redskap för i stort sett varje hundägare.

Kan en barngrind användas som hundgrind?

Det är inte alltid lämpligt. Hundgrinden har ett format som är gjort med tanke på hundens form och storlek. Det är heller inte att rekommendera att använda en gammal barngrind för att hålla hunden på plats. Det finns särskilda grindar som kan fungera både för hund och barn. Men då ska det framgå att grinden är för både och för att det ska vara säkert att använda den på det här sättet.

Är det vanligt med hundgrind?

Ja, det är mycket vanligt med hundgrind i Sverige och det ger god erfarenhet av detta redskap. På grund av detta kan du snabbt få mer information om ett visst märke innan du köper. Det är bara att ta en titt på vad andra användare säger i relevanta forum för husdjur och familj online.

Kan man använda hundgrinden utomhus?

Det går bra men tänk på att den måste placeras på ett säkert sätt. Det är också viktigt att du i sådant fall väljer en grind som klarar av väderförhållanden utan att försvagas i sin konstruktion.

Mår hunden dåligt av hundgrind?

En hundgrind som används på rätt sätt är bara bra för hunden. Att ha en i hallen för att undvika smutsiga tassar som fläckar ner mattan i vardagsrummet är knappast plågsamt för hunden. Men det är klart att tanken inte är att låsa in hunden på obestämd tid i ett utrymme på det här sättet. En stor fördel med grinden är ju att hunden fortsatt kan ha kontakt med dig på andra sidan. Det behöver inte upplevas som att bli avstängd från familjen och dess aktiviteter. Men se till att du vet hur du ska använda en hundgrind på rätt sätt innan du skaffar den.

Finns hundgrind i olika storlekar?

Ja, det är vanligt att hundgrindar finns i olika storlekar. Olika typer av hundar kan behöva olika storlek och avstånd mellan galler såväl som olika höjd. Kontrollera att du beställer rätt storlek för din hund.

Hur kan en hundgrind användas vid inlärning?

Grinden kan vara ett verktyg när du vill lära hunden att bete sig på ett visst sätt. Det kan handla om att hunden inte ska röra vid kattens mat eller helt enkelt låta bli att tugga på skorna som står i hallen. Med grinden är det lättare att visa hunden vad som gäller. Det kan vara så att grinden till sist inte behövs för det ursprungliga syftet och fortsatt används för annat.

Kommer hundgrinden att stå stadigt?

Ja, det kommer den att göra om du monterar på rätt sätt. Det finns också modeller som står stadigt utan avancerad montering. Det här kan vara särskilt viktigt om du vill ha en grind som du till exempel kan ta med dig på resan eller på besök hos släkt och vänner.

Hundgrindar som utgått:

Carlson extra bred grind

 

Carlson extra bred grind

 • Bästa special av GardenHome.se

Med Carlson extra bred hundgrind kan du få en bredd på upp till 112 cm. Den här grinden är ett mycket bra val för passager i huset som är lite bredare än vanligt. Carlson har också lagt till en mindre lucka i grinden. Den passar perfekt för hushåll där det finns katter som inte behöver hålla sig i samma område som hunden.

Carlson erbjuder en stadig konstruktion av stål som dessutom är mycket fin att se på. Det här är hög kvalitet som det går att lita på. Konstruktionen är gjord för att eliminera krångel vid montering såväl som vid användning.

Materialet i grinden är stål och det är utan bly och andra gifter. Dessutom är grinden tuggresistent. Montering sker med tryck och därmed behövs det inga skruvar som lämnar märken. Med ett handtag är det enkelt att gå igenom grinden. Konstruktionen passar lika bra för valpar som för vuxna hundar.

Viktiga egenskaper

 • Med kattlucka
 • Av stål
 • Bly- och giftfri
 • Stabil
 • Extra bred hundgrind
 • Tuggresistent
 • Tryckmontering