En paviljong är en enklare form av partytält men som brukar vara lite mer elegant och stilfull. De är oftast både mer tåliga och rejäla och kan därför användas som ett extra rum på altanen eller i trädgården och inte bara vid enstaka fester eller arrangemang. Många kan dessutom stå ute året om.

Samtidigt är en paviljong utmärkt att använda just när det vankas fest för att exempelvis kunna duka upp buffén på en plats som är skyddad från solen eller för att ge gästerna ett utrymme för mingel i skuggan. Oavsett vilket så finns det paviljonger i olika utföranden för alla behov. 

Vi har gjort ett utförligt test för att ta reda på vilja paviljonger som egentligen är bäst.

Vi rekommendera

Det finns många olika varianter av paviljonger och vi har testat olika modeller inom olika prisklasser för att hitta varianter för skilda behov och plånböcker. Slutligen har vi valt ut ett antal vinnare inom de olika prisklasserna.

För dig som vill ha en riktigt elegant paviljong av hög kvalitet så är kanske vår premiumvinnare något för dig, nämligen Palram Paviljong Martinique. Vinnaren av mellanklassen blev Paviljong Anna från Byggmax som är en träpaviljong som lämpar sig utmärkt för förvaring av olika slag. Budgetvinnaren blev Varéti Paviljong Comfort och är ett bra alternativ för dig som inte söker en permanent paviljong som ska stå ute under en längre period utan istället en vacker och stilfull paviljong att fälla upp när det vankas fest. Som vanligt valde vi även ut en specialare som den här gången blev Gop Paviljong Messina, en otroligt tålig paviljong som kan stå emot de allra tuffaste väderförhållanden.

Palram Paviljong Martinique: ✅ Bästa val

Palram Paviljong Martinique

  • Bästa val av GardenHome.se 

För dig som vill ha en riktigt elegant och snygg paviljong så är kanske Palram Paviljong Martinique något för dig! Det här en riktig högkvalitativ paviljong som både är stilren, elegant och mycket hållbar. Den är hela 12 kvadratmeter stor med en takhöjd på 251 cm så det finns gott om plats för många.

Paviljongen är tillverkad av tåliga aluminiumrör lackerade i en mörkgrå färg som alltså bidrar till dess eleganta utseende men också mycket tåliga konstruktion. Dessutom är taket gjort av nästintill okrossbart polykarbonatmaterial som därmed även tål stora mängder snö. Taket är också UV-säkrat. 

Men den här paviljongen får du och familjen en underbar plats i trädgården som ger skydd mot både regn och sol. Ställningen låter du stå ute året om och ta endast in tyget på hösten vilket inte är komplicerat alls. Tack vare den tåliga konstruktionen kan ni njuta av den här paviljongen i många år.

Palermo 3600 Trädgårdspaviljong Palram: ✅ Bästa Premium

Palermo 3600 Trädgårdspaviljong Palram

  • Bästa premium av GardenHome.se 

Paviljong Varéti Comfort: ✅ Bästa Professionella

Paviljong Varéti Comfort

  • Bästa professionella av GardenHome.se 

Om du ska anordna en trädgårdsfest, ett dop eller studentskiva så är det här en perfekt paviljong för det ändamålet. Varéti Paviljong Comfort har en diskret färg med ljusgrått syntettyg och en generös yta på 12 kvadratmeter. Hela paviljongen utstrålar en elegant design.

För att skydda paviljongen mot hårda vindar följder det med jordpluggar som du använder till att försegla den med, då får du en väldigt stadig paviljong att använda för såväl mingel, buffémat eller långbord.

Paviljongen kan användas med eller utan väggarna eller genom att enbart montera en eller några av väggarna. 

För dig som vill ha en stilfull och elegant paviljong att använda vid olika fester och arrangemang så kan vi verkligen rekommendera Varéti Paviljong Comfort.

Paviljong gop Messina 483x263x307 cm: ✅ Bästa Extra

  • Bästa professionella av GardenHome.se 

Det här är en enkel med väldigt tålig och robust paviljong som klarar enorma mängder snö på hela 150 kg. Gop Paviljong Messina har ett tak som är väldigt avancerad i sin konstruktion vilket gör att både regnvatten och smältsnö leds bort i en speciell ränna.

Det här är en paviljong som tål såväl stark sol som snöiga stormar utan att ge vika eller ta skada. Du får också med ett myggnät på köpet och anpassade gardiner finns att köpa till. Både myggnät och gardiner fäster du enkelt i en skena under taket. Tack vare att det är dubbla skenor kan du använda både myggnät och gardiner samtidigt.

Paviljongen är enkel att montera och du får snabbt upp den på några timmar. 5 års garanti gäller för den här paviljongen som vi varmt rekommenderar till dig som vill ha en paviljong som kan stå ute året om och som tål även massiva mängder med snö och hårda vindar.

Frågor och svar

Vad använder man en paviljong till?

En paviljong är ett enkelt sätt att skapa ett rum i din trädgård som är skyddat från väder och vind. Det kan bli en härlig plats i skuggan under de varmaste sommardagarna eller en plats att duka upp maten på när vädret är osäkert och du vill försäkra dig om att ha tak över huvudet vid eventuella regnskurar. När det vankas trädgårdsfest är ju en paviljong ett perfekt sätt att ge dina gäster möjlighet till skydd mot både sol och regn och kanske en plats att duka upp ett långbord eller ett buffébord på. Det finns mer exklusiva paviljonger som kan stå ute året runt medan andra är av enklare konstruktion och som du snabbt fäller upp inför en tillställning när vädret känns osäkert. En paviljong kan också fungera som ett förvaringsutrymme för saker som du vill skydda mot väder och vind. Kanske som cykelförvaring eller en plats för dina trädgårdsredskap eller trädgårdsmöbler.

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa en paviljong?

Det finns en hel uppsjö av olika paviljonger att välja på där ute på marknaden så du kan känna dig säker på att du ska hitta en paviljong för just dina behov. Det finns paviljonger i varierande storlekar och med olika design och konstruktion. En sak som kan vara bra att fundera på är hur väl du vill att din paviljong ska stå emot regn och vind. Alla paviljonger är inte vattentäta men med det klimat vi har här i Sverige så kan det kanske vara bra att välja en paviljong som står emot de där plötsliga regnskurarna som kan dyka upp under sommaren. Utöver detta behöver du ju också fundera över var den ska stå och vilken typ av design du vill ha på den, ska den vara robust och tålig eller mer elegant och stilfull? Det finns paviljonger för alla smaker och behov.

Kan jag låta min paviljong stå ute året om?

Så länge du väljer att köpa en paviljong som är konstruerad för att stå ute året om så är svaret ja. Vissa modeller är gjorda i trä och andra i stål. De finns också varianter som består av en stålkonstruktion med tyg där du helt enkelt tar in tyget på hösten men låter stålramen stå kvar.

Utgående Produkter: 

Paviljong Anna

Mellanklassens vinnare är en robust paviljong i trä från Byggmax som är perfekt att använda som förvaring för gräsklippare och andra trädgårdsredskap eller för cyklar och mopeder. Den har två skyddande väggar i trä vilket gör att den kan placeras ut på många olika sätt. Du behöver själv måla, lacka eller olja in den eftersom den levereras som en obehandlad byggsats. Men det ger dig ju också möjligheten att enkelt få den att passa in i omgivningen genom att exempelvis måla den i samma färg som huset.

Paviljongen är lätt att montera och du får med en bra manual att gå efter. Du får också med takpapp med en förberedd klisterkant vilket gör monteringen ännu smidigare.

Med den här paviljongen får du 5 års garanti och du bör placera den på plintar eller gjutning för att den ska bli monterad på ett korrekt sätt.

Betyg på guiden:

3.8/5 - (17 votes)