Belysning

I den här kategorin finner du våra belysningslösningar. Rätt belysning är ett ovärderligt inslag när det kommer till heminredning. Det finns så mycket du kan göra med belysning och det beror helt på hur du väljer att använda den. Du använder belysningen för att skapa en stämning och du bestämmer själv vilken stämning du vill ha. Till vardagsrummet är det rätt med dämpad mysbelysning medan du nog vill ha stark, praktisk belysning vid skrivbordet. Du vill förmodligen inte heller inte ha samma belysning vid köksbordet som för att lysa upp din trädgård. Rätt belysning gör mycket för hemmet.

 

 

 

Belysningen viktig i Skandinavien

Skandinavien är under sommaren känt för att solen stannar uppe länge. Under vintern ser det helt annorlunda ut. Under den mörkaste tiden av året visar sig nämligen inte solen många timmar. Många tycker att det känns lite deprimerande men du kan vända det hela till din fördel. Det finns nämligen ingenting som är så mysigt som en riktigt stämningsfull belysning i vintermörkret. Det är ett perfekt tillfälle för att mysa på i en soffa med stearinljus eller blicka ut över trädgården fylld av smålampor. Istället för att känna att det är jobbigt med mörkret bör du istället ta vara på det som kan vara bra med det.

 

Elektrisk belysning

Den elektriska belysningen gör sig bra i många sammanhang. Dess styrka är att den är väldigt funktionell och användbar. När du investerar i elektrisk belysning kan du vara säker på att den kommer hålla länge. Det är med andra ord inga problem att lämna din utomhusbelysning på över natten, speciellt om du väljer en ljuskälla som är energisnål. Med en energisnål ljuskälla gör du också miljön en tjänst genom att förbruka mindre energi. Om du är ute efter energisnåla alternativ ska du kolla in LED-lamporna. De är gjorda av den senaste tekniken inom energieffektivitet. LED-lamporna kostar lite extra men det har du snabbt igen då de är så mycket billigare att driva. Du kan enkelt byta ut dina gamla glödlampor till LED-teknik genom att endast köpa själva ljuskällan.

 

Något många tycker om är ljusslingan. Den gör sig extra bra under vintern då den lyser upp den vita snön i mörkret. Det finns både ljusslingor med batteri och med kontakt. Om du tänkt använda ljusslingan under en kortare period under exempelvis jul- och nyårshelgerna brukar de batteridrivna ljusslingorna fungera perfekt. Om du däremot vill ha belysningen under hela året kan det vara bättre att investera i ett alternativ med kontakt.

 

Ljus under julen

Julen är den tid då svenskar tycker om att använda ljus mer än under någon annan tid på året. Stugornas, lägenheternas och husens fönster lyses alla upp av  vackra ljusstakar. Det är också den tid på året då det säljs som flest stearinljus. De finns i alla möjliga färger, dofter, storlekar och utformning. Under julen tycker många om att använda sig av lampor med färger i julens tecken. Extra populära är de olika ljusslingorna som sätts upp i träd, buskar eller på husfasaden. Hos oss på Gardenhome kan du hitta ljusslingor i många olika skepnader. En del föredrar ljusslingorna i flera färger medan andra tycker bättre om den kallvita varianten. Fundera på vilken typ av ljus som passar bäst till din trädgård. De kommer definitivt att skänka en varm och välkomnande stämning till ditt hem.

 

Adventsljusstakar

Ingen svensk jul utan adventsljusstake. Vi erbjuder stolt ett flertal olika varianter, alla med sin egen speciella charm. Du kan välja medan klassiskt rött eller vitt och vi har också varianter i svart – perfekt för det moderna, minimalistiska hemmet. Skulle lamporna mot förmodan gå sönder kan vi också erbjuda lågliknande LED-lampor som du enkelt kan använda som ersättning.


Belysning och ljusslingor för alla tillfällen | Gardenhome

Vi har ett stort utbud av belysning och ljusslingor, hitta din favorit och smycka ditt hem. Genomtänkt sortiment och snabba leveranser!

Belysning och ljusslingor