Led lampa 90w UFO Orginal (660nm)

3395 kr

Produkten är slut i lager hos oss, du hittar den hos vår samarbetspartner på knappen nedan.

UFO 90 w Ledlampa för odling

Led lampa med 660 nm rött ljus. Fungerar bra både vid plantuppdragning samt för att stimulera blomning och fruktsättning. Har inbyggd fläkt och tre metallvajrar för att hänga upp lampan. 50 000 timmar ljustid utan att lampan försämras, och 2 års garanti. 220 volt, med stickkontakt, bara att plugga i kotakten och börja odla.

Lampan täcker ca 10 kvadratmeter vid en höjd på 1 m ovanför plantorna. Vid 2 m höjd ovanför plantorna täcks ca 20 kvadratmeter.

Mått 27 cm i diameter och höjd ca 6 cm

UFO-lamporna (50/90W) lämpar sig mycket bra att använda i separata utrymmen där man inte störs så mycket av det intensiva röd-lila skenet och surret från datafläktarna.
Lampans sken är rödlila och endast till för växterna – det lyser inte upp ett rum som ett vanligt vitt ljus. Vill man se växternas rätta färger måste dagsljusvitt ljus tillföras.

Lamporna är mycket effektiva och ersätter vanliga lampor som har 5-10ggr högre elförbrukning. LED-lamporna och rören är helt giftfria, och är med sin extremt låga förbrukning både mycket miljövänliga och ekonomiska.

Nu har LED tekniken även slagit sig in på odlingsfronten och konkurrar med annan odlingsbelysning. Mycket talar för användning av LED då detta är fördelaktigt för både plånbok och natur. Hittentills har LED visat sig vara väldigt mycket mer effektivt än traditonell odlingsbelysning. På mycket lägre watt tal än traditionell odlingsbelysning har växtligheten har varit hög, skörderna har blivit goda, och kvaliten på platan har varit bra. En lägre kostnad än vanliga lampor blir naturlig då LED tekniken inte förbrukar lika mycket elektricitet till att utföra samma arbete. Man minskat elförbrukningen med ca 80 % med en LED lampa jämfört med om du använt en traditionell lampa.

Precis som solljuset verkar LED i olika våglängder, detta alltifrån 300nm till mer än 2000nm (nanometer). Beroende på vilken färg man utsätter växterna för, reagerar de annorlunda, inte bara ljusstyrkan påverkar växterna utan även kvaliteten på ljuset. Ny forskning har visat att med hjälp av blått ljus ökar troligen fotossyntesen och tillväxten och även att rött ljus är effektivt vid fotosyntes.

En annan fördel är att lamporna är otroligt enkla att installera och hållbarheten är extremt lång. 50.000 timmar håller LED lampan med en väldigt liten reducering av ljuskvalitet över tid, detta är mycket längre än någon annan odlingslampa på marknaden. Antalet timmar motsvarar att du låter lampan lysa dygnet runt i 4,7 år.  Med LED lampor behöver du alltså inte byta lampa varje år.

LED lampor blir heller inte varma vilket gör att lamporna kan hänga väldigt nära växterna om man vill utan att brännna dem. Det gör att de utvecklas snabbare och inte sträcker sig mer än vad som önskas efter ljus. Vill man till exempel att plantan skall bli buskigare så håller man ljuset närmre  plantan. Tillväxttakten ökar även eftersom plantan utsätts för mer koncentrerat ljus. Lamporna innehåller heller ingen skadlig UV strålning.

LED lampor är även såpass effektiva när de har högre wattal att då kan man även ha odlingslampan hängande i taket för att täcka en större yta och fortfarande få en bra tillväxt och kraftiga plantor. Beroende på hurpass stor odling man har kan höjden enkelt justeras med kedjor för att täcka ett större eller mindre område. En del upplever att LED är en dyr affär, och visst lamporna är dyra i inköp, men ser man efter sina elkostnader och hur andra lampor mer är en förbrukningsvara så krävs det inte mycket för att förstå hur snabbt man tjänar igen sina pengar. Hållbarheten på en LED lampa är otroligt mycket längre, elkostnaderna blir mycket lägre och ljuset som lampan alstrar är mer effektivt för din växtodling. Värmeutvecklningen är otroligt mycket lägre och du behöver därför inte vara orolig att dina plantor får för hög värme.

CE märkta.